VitaalTotaal

 

VitaalTotaal is gevestigd in het buitengebied van Groenlo in de Achterhoek. Ik ben Roy van de Geer, ik help mensen die hun gezondheid in eigen hand willen nemen omdat ze ervaren hebben dat de gangbare behandelwijzen ze niet brengen waar ze op gehoopt hebben. Vaak hebben artsen ze gezegd dat ze met hun kwalen moeten leren leven, omdat zij geen oplossing weten en de medicijnen niet werken.

Om je gezondheid in eigen hand te nemen heb je in het begin vaak hulp nodig omdat je een nieuwe weg inslaat die nog vele geheimen voor je verbergt. Ik ben die weg al meerdere keren gegaan, voor mijzelf en samen met klanten. Om die weg te gaan heb je veel informatie en kennis nodig die verschilt van wat de maatschappij ons heeft geleerd, maar vooral vertrouwen in jouw kracht om jezelf te genezen. Dat versta ik ondermeer onder counseling. Daarnaast heb je ook rust en ontspanning nodig, zowel emotioneel, verstandelijk als lichamelijk. Daar kan CranioSacraal jou helpen.

Wat ik doe is dus afwijkend van wat de reguliere medische artsen doen. Zij bestrijden symptomen waar je last van hebt, maar kijken niet naar de oorzaak. Ik help je gezond te zijn, zo gezond als mogelijk is, dan kan jij zelf de oorzaak van je klachten genezen, zodat je je weer prettig voelt. Ik kijk naar gezondheid, niet naar ziekte. In de Engelse taal noemen ze ziekte een "disease". Het woord "ease" betekent gemak, "dis" maakt er ongemak van. Gezond zijn is dus op je gemak zijn, niet vrij van ziekte of klachten zijn. Sommige mensen zijn chronisch ziek of verminkt maar voelen zich daarbij op hun gemak. Dat is de essentie. Dat is het werk van sjamanen.

Ik genees je dus niet, ik verhelp geen klachten. Ik help je om je "ease" te voelen, dan zorg je zelf voor het verdwijnen van de "dis". Het logo van mijn praktijk is afgeleid van het schilderij hiernaast. Het heet "Wisdom Dance", dans van de wijsheid, een danzende sjamaan.

Kennis is ook heel erg belangrijk om je lekker te voelen. Weten wie je bent. Weten dat je geen lichaam bent met een spirituele ervaring, maar een spirit met een lichamelijke ervaring. Weten wat gezond voedsel is, wat iets heel anders is dan eten volgens de schijf van 5, die door de voedingsmiddelenindustrie is bedacht om veel te kunnen verkopen. Weten wat de oorzaak is van vele lichamelijke ongemakken is essentieel om jezelf te helen. Weten wat jouw passie is en waarom je hier op aarde wilt zijn is essentieel voor een harmonieus en gelukkig leven.

Vroeger voelde ik mijzelf een genezer, een therapeut en dacht ik dat ik mensen kon genezen met CranioSacraal en de vele technieken die ik heb geleerd. Tegenwoordig weet ik wel beter. De kennis kan ik gebruiken om jou te helpen om jezelf te helen. De kennis die ik vergaard heb geeft jouw lichaam het vertrouwen dat ik weet wat ik doe en wat ik juist niet doe.

Ik communiceer niet alleen met jou, de mens, maar ook met jouw organen en zelfs met individuele cellen. Ik ga er namelijk van uit dat jouw lijf een superorganisatie is van cellen waar jij als mens leiding aan geeft. Elke cel is naar mijn mening intelligent, heeft een eigen immuunsysteem, zorgt voor zijn eigen brandstoffen en bouwstoffen die door jouw bloedsomloop beschikbaar worden gesteld en kan communiceren met haar omgeving en leveranciers van materialen die ze nodig heeft, andere cellen en organen in jouw lijf. Het lijkt er op dat elke cel een eigen 06-nummer heeft wat ook als afleveradres wordt gebruikt, zoals het huidige internet is georganiseerd.

Een ander groot verschil met reguliere artsen is dat ik jou als geheel beschouw en niet als een case met een aandoening. Ik behandel je als mensen en heb aandacht voor alles wat voor jou belangrijk is en een rol speelt in je leven. Ik kijk niet naar wat er mis is, maar naar wat is en de balans tussen prettige en minder fijne dingen. Ik besteed tijd aan jou, niet aan jouw ziekte. En de bedoeling is dat je van elk bezoek aan mij wijzer wordt en blijer vertrekt dan je kwam. Dat je met nieuwe overtuigingen vertrekt die je ondersteunen en dat je overtuigingen die je verzwakken achter laat.

Ik werk graag samen met traditionele, universitair geschoolde medici, omdat een gezamenlijke aanpak, waarbij de mens centraal staat en elkaar aanvullende behandelmethoden worden gebruikt, het beste resultaat kan opleveren. Helaas is dit vaak niet mogelijk omdat nog een groot aantal traditionele medici mijn manier van mensen helpen afwijzen en zelfs veroordelen. Als gevolg daarvan zoeken veel mensen pas hulp bij de complementaire, natuurlijke geneeswijzen als zij door de traditionele medici als "uitbehandeld" worden beschouwd. Zij worden dan vaak naar huis gestuurd met de boodschap: "Daar moet je mee leren leven".  Of erger nog: "Het zit tussen je oren" of "Je hebt nog xxx maanden te leven". Gelukkig is dat vaak een verkeerde uitspraak.

Na mijn hersenbloeding kwam voor mij het inzicht dat ik mijn beroepsvereniging NCSV moest verlaten, omdat dit voor mij meer beperkingen dan aanwinsten getekende. De eisen die beroepsverenigingen aan hun leden stellen hebben niets meer met het vak te maken maar alleen nog maar aan het voldoen aan de eisen van de zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid. Die zijn met name bezig om de gezondheidszorg volledig over te laten aan de farmaceutische industrie, die een geweldig assortiment met giftige stoffen beschikbaar heeft om kachten te onderdrukken, zodat je ze niet voelt. Dat noem ik je kop in het zand steken. Dus mijn hulp aan jou wordt niet vergoed door jouw zorgverzekering en als je dat belangrijk vind kun je kiezen voor een collega van me die wel is aangesloten bij een beroepsvereniging.

Als je dokter tegen je zegt "Daar moet je mee leren leven",
kom dan eens met mij praten.

Ik heb mijn opleiding voor CranioSacraal gevolgd bij de Peirsman CranioSacraal Academie (PCSA) te Bussum. Daarnaast heb ik de opleiding CranioSacraal Biodynamics gevolgd van het Wellness Institute te New York van Roger Gilchrist.  En verder heb ik veel aanvullende studies gedaan; kijk maar op het lijstje hieronder. Ik studeer nog steeds en maak mijzelf wijzer, want er is nog zo veel meer te ervaren en dat is zo leuk.
 

De opleidingen, cursussen en workshops die ik heb gevolgd zijn in willekeurige volgorde:
CranioSacraal therapie
CranioSacraal Biodynamics
Medische Basis Kennis
CranioSacraal Brainclass
CranioSacraal in water
CranioSacraal Visceral Dynamics
CranioSacraal Hersenwerk
CranioSacraal Immuunrespons
CranioSactraal alarmsysteem
CranioSacraal voor paarden
PSYCH-Kģ
EHBO
Sportmassage
Voetreflexzone massage
Reiki (master)
Kindertolk methode Fluisterkind, Presentchild
Medical Taping
Stoelmassage
ReÔncarnatietherapie - sexueel geweld
Chakra healing
Shamballa 13 D Healer (
New Paradigm MDT)
Hypnotherapie - gebruik van enneagram
Channeling
Ramtha School of ancient wisdom
Kennis van straling


Ook heb ik zelf heel wat therapiŽn gevolgd om te worden wie ik nu ben, zoals bio-energetica, NEI-therapie, reÔncarnatie therapie, hypnotherapie en tijdens de opleidingen heel veel Cranio Sacraal behandelingen.

Op deze website vertel ik wat de verschillende technieken inhouden en hoe je daar gebruik van kunt maken. Sommige omschrijvingen zijn nog gebaseerd om mijn vroegere gedachten dat ik met mijn behandelingen mensen kan genezen. Andere zijn al aangepast aan mijn nieuwste inzichten.

Ik heb me aangesloten bij BewustAchterhoek, een organisatie die de bewustwording van mensen nastreeft. Ook al consument kun je bij deze organisatie aan sluiten en een interessante nieuwsbrief ontvangen.

De wet verbiedt mij om andere adviezen te geven dan universitair opgeleide artsen zouden doen, omdat de wet er van uit gaat dat de wetenschap en de farmaceutische industrie de waarheid vertellen. Wat ik in deze website vermeld is mijn persoonlijke mening en ingeval van ziekte ben ik verplicht je naar een gediplomeerde arts te verwijzen als je daar nog niet geweest bent. Ik mag namelijk geen diagnose stellen, ook dat is voorbehouden aan de gepasteuriseerde genezers. Laten we zeggen dat zij de deskundigen zijn en ik een kundige. (Wat betekent het voorvoegsel "des" ook al weer?)