Nieuwsbrief februari 2013
AtlasBalancing
met Cranio Sacraal

 


februari 2013

In de zomermaanden van 2012 hoorde ik voor het eerst dat bij een heleboel mensen de schedel niet goed op de atlas staat. Van de mensen die dat hebben laten corrigeren hoorde ik heel positieve ervaringen en daarom ben ik het een en ander gaan uitzoeken. Ik vond een therapeute die de atlascorrectie op basis van een Zwitserse licentie onder de naam AtlasProfilax uitvoert en medio oktober heb ik me laten behandelen. De resultaten waren verrassend. Met name mijn lichaamsbeheersing, co÷rdinatie en balans zijn daarna enorm verbeterd, wat vooral merkbaar was met schaatsen. Verder voelde ik in mijn hoofd de spanning op mijn hersenvliezen veranderen. Op de foto hieronder de afbeelding van een plastic schedelmodel met daarin een deel van de hersenvliezen (falx en tentorium).

Aangezien de atlas en de occiput (achterhoofdsbeen) een gebied is waar Cranio Sacraal heel veel aandacht voor heeft, was ik van mening dat deze atlascorrectie ook met Cranio Sacraal mogelijk moet zijn. Het bleek dat een collega ook deze mening was toegedaan en hij had al een methodiek ontwikkeld die zeer effectief is gebleken. Met Cranio Sacraal wordt niet gemanipuleerd en wordt fysiek geen enkele druk uitgeoefend.

De intelligentie van het lichaam zorgt, in samenspraak met de therapeut, voor een zeer nauwkeurige herpositionering van de gewrichtsvlakjes op de atlas ten opzichte van de knobbels op de occiput. Mijn persoonlijke ervaring tijdens de opleiding was dat mijn atlas nog nauwkeuriger op z'n plek is gekomen dan na de eerdere behandeling in oktober en ik opnieuw een

gevoel van vrijheid en ruimte heb ervaren en nog steeds ervaar. Tijdens de behandeling, die ik atlas balancing noem, wordt geen enkele druk of kracht uitgeoefend, maar wordt het zelfhelend vermogen en de intelligentie van ons lichaam aangesproken. Het lichaam zorgt zelf voor de benodigde actie om de atlas in een nieuwe balans te brengen.

Wat de oorzaak van de verdraaiing en de scheefstand van de atlas is weten we niet. Er wordt beweerd dat tussen de 90% en 95% van alle mensen geboren zijn met deze afwijking. Mogelijk is er een foutje geslopen in de beschrijving hiervan in het morfogenetisch veld, op basis waarvan een foetus zichzelf in de baarmoeder vormt. Op de afbeelding is de verdraaiing voor de duidelijkheid wat overdreven weergegeven (18░). De werkelijkheid is slechts enkele graden (zie afb. links). Ook de scheefstand is slechts enkele graden, links hoger dan rechts. De atlas blijft steken achter de aanhechting van een klein spiertje in de nek, dat van het achterhoofd naar het tongbeen loopt. Het heet Musculus Stylohyoid, de aanhechtingen zijn de rode puntige voorwerpen in de afbeelding bij de pijlen.

Door de verdraaiing worden de openingen die doorgang bieden aan het ruggenmerg, de hersenvliezen, hersenvloeistof, bloedvaten en slagaders, zenuwen, lymfevaten en energiebanen kleiner. Daardoor worden onze capaciteiten beperkt, niet alleen fysiek, maar ook psychisch, emotioneel en spiritueel. De schedel staat niet recht in lijn met de wervelkolom, waardoor ons lichaam op veel niveaus aanpassingen moet doorvoeren.

In mijn atlas voor anatomie van Frank Netter staat de atlas ook afgebeeld met een rotatie van enkele graden, wat betekent dat het fenomeen al langere tijd bekend is.

Op het fysieke vlak zien we verdraaiingen van de wervelkolom, vaak op meerdere plaatsen. Ook de schouders en het bekken proberen vaak door scheefstand het lichaam weer in balans te brengen. Daardoor lijkt het vaak dat een been korter is dan het andere. De podoloog probeert dat te corrigeren door een extra zooltje, maar dat verstoort de geniale correctie van het lichaam. Het is ook hier zaak om de werkelijke oorzaak op te sporen en te verhelpen.

De behandeling is heel aangenaam en ontspannend, zoals elke behandeling met Cranio Sacraal. Ik gebruik geen enkele fysieke dwang en maak heel licht contact met de atlas. Met intentie en kennis van zaken maak ik de atlas ervan bewust dat er een betere positie bestaat, waardoor het lichaam beter in balans is. Na verloop van tijd komt de atlas in beweging en zoekt de natuurlijke, optimale positie op, waarbij veel opgeslagen energie vrij kan komen welke door de verkeerde positie tot een blokkade was gevormd. Daardoor kan het gebeuren dat in het verleden opgedane blessures, ziektes, trauma's en emoties kortstondig de revue passeren om daarna op te lossen. Dit proces van regenereren kan tot enkele maanden duren en de verschijnselen kunnen zijn: vermoeidheid, spierpijn, evenwichtsstoringen, verkoudheid en loopneus. Soms is het nodig aanvullend een aantal Cranio Sacraal behandelingen te ondergaan om het genezingsproces te stimuleren, want als je hele leven iets in de knel heeft gezeten, zal het vaak enige tijd nodig hebben om zich daarvan te herstellen.

Ik ken mensen die zeggen dat na de atlascorrectie een nieuw leven is begonnen en alle oude kwalen zijn verdwenen. Niet alleen dat ze lichamelijk beter functioneren, maar ook psychisch: veel minder onzekerheid, minder angst voor het onbekende, rustiger en meer zelfvertrouwen.

Er is vastgesteld dat als een vrouw na atlascorrectie zwanger wordt, zij een kind baart met de atlas in de juiste en optimale positie en dat ook in de volgende generaties waarschijnlijk zal blijven. De bouwtekening in het morfogenetische veld is weer gecorrigeerd.

Het is een behandeling die ik vrijwel iedereen aan kan raden, want het draagt er toe bij dat je weer je hele fysieke en emotionele vermogen ter beschikking krijgt en bewuster in het leven staat. Er is een heel scala aan klachten die hun oorsprong vinden in de scheefstand van de atlas en de lijst is te lang om hier te vermelden. Kijk voor meer informatie op mijn website www.VitaalTotaal.com.

Op YouTube staat een filmpje van een Belgische arts die heel mooi uitlegt wat het balanceren van de atlas inhoudt. Hij werkt volgens de methode AtlasProfilax, die met behulp van een heel sterke vibrator de correctie doorvoert. De link staat op mijn website. De methode met Cranio Sacraal zorgt voor een nog betere balancering van de atlas, wat bij meerdere personen is gebleken, omdat wij de intelligentie van ons lichaam gebruiken.

Groet van Roy