Nieuwsbrief 10-2

Nieuwe beperkingen op het gebruik van natuurproducten!!
september - october 2010

 


Groenlo, 27 september 2010
 
Lieve mensen,
 
Terwijl ik wat aan het opzoeken was op het Internet, kwam ik terecht op een interessante site. Het is van Drogisterij
AJ van der Pigge, anno 1849. (In verband met de nieuwe wetgeving heb ik de link naar deze interessante website verwijderd, want ik heb geen behoefte om een boete van € 30.500,00 of meer te betalen. Ook zij hebben veel informatie verwijderd!) Het interessante is naast alles wat ze leveren een pagina over de nieuwe Europese wetgeving. Die wet is volgens mij het werk van de farmaceutische industrie. Die bedrijventak wil voorkomen dat de trend om steeds meer voor natuurproducten en natuurgeneeswijzen te kiezen zich positief ontwikkelt. Het is bekend dat farmaceuten een hekel hebben aan gezonde mensen en dode mensen. Daar kunnen ze niets aan slijten. Maar ze zijn slim en tegenwoordig hebben ze ook een methode om geld te verdienen aan gezonde mensen. Bijvoorbeeld door te roepen dat er een pandemie dreigt en regeringen vaccins (en vooral veel te veel) op te dringen die dit tegen zou gaan. Of jonge meisjes te vaccineren tegen borstkanker. De werking hiervan en de bijwerking is nog niet bekend, maar geruchten gaan dat die meisjes daardoor onvruchtbaar zouden worden.
 
Maar laat ik terugkomen op de nieuwe wetgeving. Onderstaand de tekst zoals die op de website van Van der Pigge is vermeld. Als je je geroepen voelt om aan de handtekeningenactie mee te doen dan heb ik mijn doel bereikt.

   
Uw keuzevrijheid staat op het spel
Handtekeningenactie voor consumenten


Wilt u uw kruiden- en voedingssupplementen volgend jaar ook nog kunnen kopen?

Europa is bezig met een wet die het vermelden van gezondheidseffecten op voedingsmiddelen en supplementen bijna onmogelijk gaat maken. Dan zou u als consument niet meer op het etiket kunnen lezen waar het product voor bedoeld is. Hier moeten we iets tegen doen en daaraan kunt u meehelpen. 

Informatie over gezondheidseffecten van supplementen, zogenaamde gezondheidsclaims als “goed voor de blaas” of “voor sterke botten” mogen nu op het etiket staan. Als deze informatie verdwijnt, zal dat ook voor u negatieve gevolgen hebben. Als consumenten niet weten wat een voedingssupplement voor hun gezondheid kan doen, zullen deze producten steeds minder verkocht worden en op termijn van de markt gaan verdwijnen. Consumenten zullen meer geneesmiddelen gaan gebruiken. 

Bedrijven zullen nauwelijks nog onderzoek doen naar gezonde effecten van voeding en supplementen want ze mogen het niet meer op hun verpakking schrijven. U begrijpt dat kennis over gezonde voeding en supplementen daardoor zal verminderen en de ontwikkeling van nieuwe soorten voedingssupplementen zal stagneren. 

Handtekeningenactie voor consumenten
Om consumenten de mogelijkheid te geven NEE tegen deze nieuwe wetgeving te zeggen, is de website
 
http://www.keuzevrijheid.nu geactiveerd. Hier krijgen consumenten uitleg over de negatieve gevolgen van de wetgeving en kunnen ze protest aantekenen. De verzamelde handtekeningen worden aan politici overhandigd. 

Zeg nee tegen de Europese claimswetgeving en zijn betutteling en dramatische gevolgen voor uw gezondheid. Europa wil deze zomer hierover een nieuwe wet invoeren.

Laat uw stem horen, teken protest aan en zet uw handtekening!

Wet: Verordening (EG) Nr. 1924/2006 inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen.

 
Bedankt voor je aandacht en de tijd die je genomen hebt om dit te lezen.
 
Groet van Roy

De wet is inmiddels aangenomen en heeft veel verder strekkende gevolgen dan we in onze nachtmerries konden dromen. Kijk maar hier.