Nieuwsbrief 10-1

Artikel in Beyond Medicine
februari - maart 2010

 


Waarom zijn fluoriden zo gevaarlijk?

In een artikel in Beyond Medicine, een tijdschrift over complementaire geneeswijzen, over celzouten wordt ook een alinea gewijd aan gezondheid en fluoriden. Ik geef hieronder letterlijk de tekst van deze alinea weer.

"Waarom zijn fluoriden zo gevaarlijk?

Het zijn een van de sterkste enzymremmers die op het ogenblik bekend zijn. Enzymen zijn levensnoodzakelijke stoffen die sturend optreden in bijna alle processen die in het lichaam plaatsvinden. Fluoride kan ook effect hebben op het DNA, hetgeen erfelijke afwijkingen en kanker kan veroorzaken. Fluoride heeft effect op bacteriŽn en schimmels waardoor in de darmflora de schimmels de overhand kunnen krijgen, waardoor er ernstige darmproblemen kunnen ontstaan. Fluoride heeft effect op de prikkeloverdracht van zenuwcellen en de hersenen. Mensen worden minder opstandig, rustig en tam. Daardoor zullen deze mensen gemakkelijker te beÔnvloeden zijn. Een laatste effect van fluoride is het feit dat mensen die fluoride gebruiken sneller oud worden (waarschijnlijk door het uitschakelen van enzymen). Flouride wordt niet voor neits de 'Aging Factor' genoemd. De Europese Voedsel Autoriteit (de EFSA) heeft kort geleden zijn goedkeuring verleend om het giftige natriumfluoride toe te voegen aan in Europa geproduceerde en verhandelde voeding."

De Europese Voedsel Autoriteit heeft volgens mij nog wel meer wat vreemde maatregelen genomen. Zo worden stoffen die door natuurgenezers en homeopaten worden gebruikt steeds vaker tot verboden middelen verklaard, omdat niet wetenschappelijk kan worden bewezen dat zij werkzaam zijn voor de gezondheid of dat zij negatieve bijwerkingen vertonen. Maar die zelfde stoffen worden soms wel in door de farmaceutische industrie vervaardigde geneesmiddelen toegepast?!

Een ander leuk voorbeeld is STEVIA. Dit is een natuurlijke zoetstof die geen enkele schadelijke werking heeft maar wel een aantal zeer nuttige bestanddelen bevat die de gezondheid bevorderen. Bovendien is stevia niet verslavend. Maar stevia mag in Europa niet als voedingsstof op de markt worden gebracht. Het is echter wel te koop in gezondheidswinkels als een grondstof voor mond- en gezichtscosmetica in handige pilletjes of als vloeistof die andere zoetstoffen kunnen vervangen.

Veel industriŽle producten die zogenaamd "light" of "suikervrij" zijn bevatten aspartaam. Gebleken is dat dit een stof is die zeer slecht is voor de gezondheid maar wel door de Europese Voedsel Autoriteit is goedgekeurd en daar is nog steeds geen verandering in gekomen. De website van INFO-NU geeft een vrij duidelijk beeld hiervan.
De link is: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/15540-het-gevaar-van-aspartaam.html

Het is tandartsen nog steeds toegestaan om kiezen te vullen met amalgaam. Dit is een stof met een zeer hoog gehalte aan kwik en de oorzaak van heel veel niet verklaarbare lichamelijke klachten. Vaak is de klacht zeer snel verdwenen als de amalgaamvulling is vervangen door een ander materiaal. Hoe is het mogelijk dat kwik nog steeds gebruikt wordt? Heel eenvoudig. Amalgaam werd al toegepast voordat er sprake was van een regelgeving hiervoor en dus werd het zonder onderzoek toegelaten voor deze toepassing.

Een ander voorbeeld is dat in veel cosmetische producten zoals deodorants aluminiumlegeringen worden toegepast als werkzame stof. Ook dit is slecht voor de gezondheid omdat de metalen inwerken op de zenuwbanen.

Als je een beetje gaat zoeken op Internet vind je heel veel van dit soort informatie. Ik raad je dus aan om daar eens wat extra aandacht aan te besteden en niet alles voor zoete koek aan te nemen. Bekijk ook deze nieuwsbrief kritisch en doe ermee wat jou goed dunkt.

Roy van de Geer
26 april 2010