Kindertolk

 

 

Als baby's, peuters, kleuters en ook grotere kinderen gedrag vertonen dat wij als niet wenselijk ervaren of dat ons irriteert worden de ouders vaak gespiegeld en is het zaak om een kindertolk in te schakelen. Ook onverklaarbare en onbehandelbare lichamelijke klachten kunnen daarop zijn gebaseerd. Zij maken daarmee een variant op het probleem van een van de ouders zichtbaar.
Daarom heb ik de opleiding tot kindertolk gevolgd.

Soms merk ik dat de ouder een probleem heeft met een kind en dan is werken met de methode Fluisterkind een goede benadering om het probleem op te lossen. Het kan ook zijn dat ik bij een klant een probleem zie waar zij zichzelf niet bewust van is. Ook dan kan ik met kindertolken de klant bewust maken van zijn of haar blinde vlek.

Baby's, peuters en kleuters zijn veel intelligenter dan we over het algemeen aannemen. Het gaat dan niet om de intelligentie van hun hersenen, want die beginnen pas compleet te worden als ze een jaar of vier zijn. We hebben het over de ingeboren intelligentie van ongeboren en pasgeboren baby’s en kleine kinderen. Zij weten van nature wat goed voor hen is en wat niet, zij weten wat oké is en wat niet deugt. 

Zo weten zij van nature dat het belangrijk is dat hun ouders als mens goed ontwikkeld zijn. Dat hun ouders meer interesse hebben dan alleen materiële zaken, dat ze geen angsten hebben om te leven en dat zij warmte, liefde en veiligheid bieden aan het jonge leven. Als dat niet het geval is heeft het kind een probleem. 

Het is gebleken dat kinderen zich intens en actief inzetten voor het welzijn van hun ouder(s). Ze doen dat door middel van hun gedrag, spel, ontwikkeling of zelfs lichamelijke of emotionele klachten. Op die manier drukken ze bijzonder nauwkeurig een boodschap uit voor het leven van hun ouders. Zij houden zo veel van hun ouders, dat zij zo nodig hun gezondheid op het spel zetten om de boodschap kenbaar te maken. Die woordeloze boodschap betreft meestal een blinde vlek, iets waar de ouder geen weet van heeft.

Wanneer we begrijpen dat dit een boodschap is, kunnen we leren die boodschappen te verstaan. En als de ouder de informatie toepast in zijn of haar leven, dan blijkt dit zowel voor de ouder als voor het kind een heilzaam effect te hebben. Vaak zijn er geen andere behandelingen of remedies nodig om een kind te helpen en een gezin te begeleiden naar welzijn en geluk. Soms is het goed dat het kind behandeld wordt om sneller weer heel te worden.

Als een gezin het fenomeen van spiegelen van de ouders kent kunnen heel veel problemen, zo nodig met hulp van een therapeut, gemakkelijk tot een oplossing komen en kunnen de kinderen zich ontwikkelen tot volwaardige, vrije mensen.

Het fenomeen Fluisterkind is ontdekt en ontwikkeld door Janita Venema, een homeopathe uit Leeuwarden. De ontwikkeling van haar zoon ging niet zoals zij zich dat wenste en op een helder moment ontdekte zij dat wat niet in orde was met haar zoon ook in haar persoonlijk leven te wensen over liet. Op het moment dat zij in haar eigen leven veranderingen doorvoerde veranderde ook het gedrag van haar zoon. Het hele proces heeft Janita beschreven in een boek waarin ze heel open op vele facetten in gaat: Het fluisterkind, ISBN 978-90-202-0297-7, is te koop via alle normale kanalen.
 

Als je meer informatie wenst over het spiegelen van kinderen klik dan op onderstaande knop.