Ervaringen van klanten

 


Onderstaand een greep uit de behandelingen die ik heb gegeven. Om privacyredenen kan ik niet diep ingaan op persoonsgegevens, details en de wijze van behandelen. Hopelijk geven de voorbeelden een inzicht in de mogelijkheden van behandelingen bij VitaalTotaal met behulp van CranioSacraal en Emotionele Coaching.

Eerste ervaring
Gisteren ben ik op bezoek geweest bij Roy van de Geer en zijn vrouw Margriet Markerink. Na een uurtje sparren over Bewust Achterhoek en het leven, onder genot van een kop thee, mocht ik plaats nemen op de tafel van Roy. Roy is craniosacraal therapeut.
Wat een geweldige ervaring was dat! Door middel van heel lichte aanraking, die soms nauwelijks aanrakingen waren, bracht Roy ontspanning en veel ruimte in mijn lichaam. Vooral in mijn hoofd, kaken en schouders ontstond veel ruimte want daar sla ik stress op, bleek, al heb ik niet continu klachten. Na afloop zat ik helemaal in mijn lichaam en zaten mijn schouders voor mijn gevoel wel 10 cm lager.
Ik ga terug voor een aantal behandelingen tot mijn schouders weer zitten waar ze horen te zitten. En ik ga iedereen, die ook maar enigszins druk of stress ervaart, vertellen dat ze naar Roy moeten.
Dankjewel voor deze uitwisseling, Roy!

Brandwond
Tijdens een workshop PSYCH-K kreeg de docent kokend theewater over zijn hand. Toen ik hem zag had hij zijn hand al gekoeld met koud water en zag hij bleek van de schrik en de pijn. Ik vroeg hem in een stoel te zitten en nam zijn hand heel zacht tussen mijn beide handen. Na iets meer dan vijf minuten vroeg ik hem of hij in kwantumgenezing geloofde. Hij knikte ja en korte tijd later voelden we een verandering in zijn hand. Ik hield zijn handen nog een paar minuten vast. Toen ik mijn handen verwijderde keek hij naar zijn hand. Er was niets meer te zien van de brandwond en zijn hand voelde ook weer helemaal normaal. Die was iets roder, vanwege de betere doorbloeding, maar dat was alles.

Lage rugpijn
Tijdens die zelfde workshop kwam een dame van een jaar op vijftig naar me toe die vertelde dat ze erg veel pijn in haar rug had. Het bleek dat zij op 8 jarige leeftijd van de trap was gevallen en sindsdien altijd pijn in haar rug had. Geen enkele behandeling had het probleem verholpen. Ik vroeg haar op een bank te liggen en ik schoof mijn hand onder haar sacrum. Dat zat scheef tussen de darmbeenderen. Ik legde mijn andere hand op haar buik en na een paar minuten zette ik wat spanning op de voorzijden van de darmbeenderen. Kort daarna hoorden we allebei heel zacht een geluid alson 2 botten langs elkaar schoven en daarna nog vijf keer. Ik voelde dat het sacrum nu weer in de juiste positie zat. De dame stond op en ze voelde dat er veel veranderd was, zie liep ook anders.

Chronische blessure
Een 45 jarige man had al meerdere jaren last van een chronische ontsteking van de aanhechting van de achillespees aan het hielbeen en een algehele futloosheid. Hij kon daardoor niet meer hardlopen en wielrennen. Na 2 behandelingen was de klacht hielspoor verdwenen en weer 2 sessies later was hij hersteld van de futloosheid, die een emotionele oorzaak had. Nu loopt hij weer marathons en crosst met zijn MTB over bospaden.

Hoofdpijn en oorsuizen
Man van 45 jaar heeft al lange tijd last van hoofdpijn. Bij navraag ook vaak last van kaakontstekingen en ontstoken wortelpunten. Oorzaak is stress die tot uiting komt in de kaakspieren. Daardoor wordt er veel te veel druk uitgeoefend op de onder- en bovenkaak, het kaakgewricht (TMJ), alsmede de craniale schedelbotten, waardoor de hersenen ook te weinig bewegingsruimte hebben. Behandeling van kaakspieren en nekspieren bracht al na twee sessies verlichting. Door middel van coaching en verdere behandelingen de oorzaak van de stress gevonden en door bewustwording hiervan een andere houding in het leven mogelijk gemaakt.

Verdriet
40 Jarige vrouw die last had van verdriet. Als ze het woord verdriet hoorde, barstte ze in tranen uit. Ze was verder energieloos en erg gespannen met een oppervlakkige ademhaling. Veel spanning in nek en schouders. Na 10 behandelingen reageerde ze niet meer op het woord verdriet en was ze ontspannen en vrolijk. Ze kan nu goed met spanningen omgaan en in het gezin loopt alles weer op rolletjes.

Verdriet en vermoeidheid
68 jarige vrouw uit Amsterdam heeft kortgeleden haar moeder verzorgd tot haar sterven, wat haar veel energie heeft gekost. Haar reactie de volgende dag per e-mail is:
"
Hallo Roy,
Nog even je bedanken voor de behandeling van gisteren, het heeft enorm goed geholpen.
Ik ben blij dat ik bij je geweest ben ondanks de afstand. Is zeker voor herhaling vatbaar!
groetjes W.
"

Relatie
70 Jarig echtpaar. Man en vrouw kwamen elk apart in behandeling. De man was levensmoe en geobsedeerd door schrijfwerk via Internet. De vrouw voelde zich tekort gedaan en eiste haar deel van zijn aandacht. De spanning liep zo hoog op dat hij een poging tot zelfdoding heeft ondernomen. Beiden behandeld tegen de fysieke en emotionele stress en inzicht verschaft in wat onvoorwaardelijke liefde is. Werking van ego en pijnlichaam uitgelegd. Beiden zijn gezonder en fitter, zij leven weer in harmonie met elkaar en met respect voor elkaar. Man 9 sessies, vrouw 13 sessies.

Rugpijn
Man van 40 heeft rugklachten veroorzaakt door een val tijdens het sporten. In ťťn sessie vectorlijnen hersteld, chakra's gehealed en blokkades in het bekken behandeld. Reactie per mail:
"
Ik wil je graag laten weten dat de behandeling die ik vorige week heb gehad enorm veel baat heeft gehad. Ik heb voor het eerst sinds jaren het gevoel dat ook andere blokkades weg zijn dan wel verbeterd zijn. ik ben je daar zeer dankbaar voor. ik wilde je via deze weg toch even laten weten. Ik zal zeker nogmaals contact met je opnemen om nog een keer een vervolgafspraak met je te maken."

Hoofdpijn
Meisje van 13 jaar. Haar klachten waren pijn in haar nek en schouders, veel zware hoofdpijn. Het voelde alsof haar hoofd te klein was. Vectorlijnen gecorrigeerd zodat haar houding goed werd en spanning in de schedelbotten en nekwervels losgemaakt. Ze heeft meer ruimte in haar hoofd na 3 sessies. Voor toekomstige sessies zoekt ze een behandelaar dichter bij huis (Utrecht) omdat de afstand toch wel bezwaarlijk is.

Stress
39 Jarige vrouw met nekklachten en stress. Oorzaak waren problemen op haar werk en de situatie thuis in haar jeugd. Behandeling gericht op ontspanning van nek en schouders, ademhaling, kaakspieren en het corrigeren van vectorlijnen en chakraís. Na 8 behandelingen volledig hersteld. Komt regelmatig voor een onderhouds- en verwenbeurt.

Stress
40 Jarige vrouw komt met haar dochter van 2, omdat zij slecht ziet, slecht hoort en nauwelijks praat. Ik raadde de vrouw aan zelf in therapie te komen omdat zij erg gestresst was en niet op een verstandige manier reageerde op het gedrag van haar kinderen, waarover ze dan ook klaagde. Bovendien was haar wereldbeeld niet optimaal.
Na twee behandelingen van de moeder was het gedrag van de kinderen bijna voorbeeldig en werd de dochter van 2 niet meer gedwongen haar bril en gehoorapparaat te dragen. Het bleek dat zij zonder even goed functioneert, ook haar taalontwikkeling is sterk verbeterd. Na acht sessies voelt de vrouw zich als herboren en heeft weer plezier in haar leven.

Ontwikkelingsachterstand
Een vier jarige jongen is sterk achtergebleven in zijn lichamelijke en emotionele ontwikkeling. Artsen weten niet wat de oorzaak is, eerst is de diagnose een milde vorm van waterhoofd, daarna een storing in de isolatie van de zenuwbanen (myeline probleem). Hij liep niet zelfstandig, had een slechte doelgerichtheid van zijn motoriek, sprak geen woord en had nauwelijks interesse in zijn omgeving.
Mijn idee is dat het foramen magnum (achterhoofdsgat) tijdens de geboorte is vervormd (wat normaal is) en niet is hersteld. Tot nu toe 3 behandelingen van elk ca. 20 minuten, waarbij ik op de grond achter de jongen aan kruip om contact te maken. Het voorlopige resultaat is dat hij zelfstandig loopt, beter en doelgerichter beweegt, woordjes begint na te zeggen en reageert op wat er in zijn omgeving gebeurt. Mijn behandeling is gericht op zijn achterhoofd, met het foramen magnum, de kleine hersenen (die de motoriek aansturen), het verlengde merg en de ventrikels die het CranioSacrale vocht bevatten.

Artrose
67 Jarige vrouw. Haar klachten waren chronische pijn in spieren en bindweefsel rond de knieŽn (artrose en fybromyalgie?) gedurende 3 jaar. Spanning behandeld in nek, schouders, kaakspieren en middenrif. Behandelen van de benen. Met Somato Emotional Release stamcellen gevraagd in het gewricht de oorspronkelijke toestand te herstellen, met name voor wat betreft kraakbeen en synoviaalvocht. Na 7 sessies vrij van klachten.

Hyperventilatie
38 Jarige vrouw met aanvankelijk als klacht hyperventilatie. Dit werd verergerd door huiselijke problemen met geweld en een echtscheiding. Deze vrouw 4 jaar begeleid en emotioneel gesteund in het hele proces, waarbij bewustwording van eigen kracht en zelfrespect een grote rol hebben gespeeld. Is nu gelukkig gescheiden en in staat met veel plezier samen met zoon en dochter te leven.

Algehele malaise
Onderstaand het letterlijke verslag van een vrouwelijke klant van 54 jaar.
"Eind mei '13 had ik het gevoel compleet aan de grond te zitten wat betreft m'n fgysieke toestand. Lange tijd hadden behandelingen door een ostheopaat goed geholpen maar de laatste twee jaren werkten die ook niet meer. Een aantal keren naar een ademtherapeut geweest, maar helaas ook daarmee geen verbetering. Inmiddels was ik in de overgang gekomen en m'n lichaaam herstelde niet meer. Ik had een volledig gebl;okeerde ademhaling (middenrif zat echt vast), slechte doorbloeding, heel vaak migraine(!!!!), ik was erg opgezwollen en ga zo maar door. Bekkenklachten, wervels altijd weer scheef, schouderklachten, kramp in m'n benen, voeten, etc. Ik had het gevoel in een vicieuze cirkel terechtgekomen te zijn en ik kwam daar niet meer uit. Na een tip dat een cranio-sacraal behandeling wellicht wat zou kunnen doen heb ik op internet gezocht. Ik kwam op de website van Roy v.d. Geer en las onder andere: "wanneer een arts zegt dat je ermee moet leren leven kom dan eens met mij praten".
Geen loze kreet! Ik heb Roy gebeld, kon heel snel terecht bij hem en meteen bij de 1e behandeling wist ik: Hier zit ik goed! Ik voelde dat er meer ruimte kwam in m'n lijf voor bloedvaten, zenuwen, ademhaling en daarmee ook voor de geest.
Op m'n tweede jaar ben ik van de trap gevallen. Ik kwam erachter dat ik m'n hele leven van bepaalde dingen last heb gehad en dat ik de laatste twee jaren compleet vastgedreaaid was geraakt in m'n lijf. Ik wist zelf wel dat ik veel en hard gewerkt had, maar hoe kom je weer op de goede weg?
Roy heeft m'n bekken en wervels weer naar de goede plaats gedirigeerd, zoals ik 't altijd maar noem en hij heeft me telkens heel goed uitgelegd hoe ik zelf verder kan gaan om goed te functioneren. Ik was altijd snel paniekerig maar wanneer ik bij Roy de behandelkamer binnenliep, voelde ik me meestal rustiger worden. En dat gevoel kon ik vervolgens steeds beter tevoorschijn halen. Ik heb ook nooit meer migraine trouwens.
Nu, ruim een half jaar na de 1e behandeling (ik heb er in totaal zo'n 12 gehad, denk ik) kan ik weer rustig denken, ben lang niet zo snel in paniek, sta weer recht, ben bekken- en wervelproblemen te boven en ga zo maar door. Vorige week nog een behandeling gehad, heeft erg geholpen voor m'n ogen en heb weer een ruimere blik verkregen (letterijk en figuurlijk!!) Ik was een opgezwollen ballon een half jaar geleden en veel van dat opgeslagen vocht was ik al snel kwijt. Ik heb het idee dat ik nog veel verder de goede kant op kan gaan.
Ik heb ook uitstekende adviezen wat betreft voeding gekregen.
Ik ben Roy zeer dankbaar voor zín behandelingen. Het gaat weer goed met mij!"

Kyfose
50 Jarige man met als klacht een sterk vergroeide wervelkolom (kyfose) en naar voren afhangende schouders. Regelmatige behandelingen door een kraker gaven geen verlichting. Vectorlijnen gecorrigeerd en de spanning uit de wervelkolom losgemaakt. Cakra's gehealed en het zelfbeeld van de man verbeterd. Na 21 sessies loopt de man bijna helemaal rechtop met normale schouders en is zijn houding in de wereld wezenlijk veranderd.

Angst
Een 24 Jarige jongeman had last van een diepe, onbestemde angst die hem verhinderde iets positiefs in zijn leven te ondernemen. Op fysiek niveau waren zijn nek en schouders sterk overspannen. Hij was in behandeling bij een centrum voor psychotherapie waar hij 5 dagen per week intern was. Het was patiŽnten niet toegestaan ook elders in therapie te zijn, maar hij wendde zich tot mij omdat hij daar niet verder kwam en verstarde in zín angst. Hij kwam elke vrijdag avond bij mij rechtstreeks van het centrum. Volgens zijn zeggen kwam hij bij mij in therapie en ging door de week in het centrum oefenen wat hij bij mij had geleerd. Na enkele sessies werken op ontspanning van ademhaling, nek en schouders kwam de angst in beweging en kon hij zijn angst gaan voelen. Het was doodsangst, angst om vernietigd te worden. Steeds werden de sessies gecombineerd met ontspannen van zijn lijf en het ontmoeten van zijn angst. Na 19 sessies was hij klaar om zelf verder te gaan met zijn ontwikkelingsproces. Een jaar later woonde hij samen, had een baan, had weer goed contact met zijn ouders en was bevrijd van zijn verlammende angst. Nu (april 2009) heeft hij een baan waarbij hij vaak en intens in contact komt met mensen en is bij mij terug om te leren zijn behoefte aan controle los te laten en te leren wat leven is.

Karpaaltunnel syndroom
Een vrouw van 78 kwam bij mij met karpaaltunnelsyndroom aan beide polsen. De artsen hadden gezegd dat ze geŲpereerd moest worden, maar ze wilde het eerst op een andere manier proberen. Na vijf behanderlingen had ze geen klachten meer en die zijn ook niet meer terug gekomen.

Veel andere ervaringen zijn in verband met privasie van de klant niet op deze website weer te geven.