Emotionele coaching
extra informatie

 


Onze opvoeding is er op gericht om ons een nuttig lid van de maatschappij te maken en ons dienstbaar op te stellen ten opzichte van anderen. Die anderen zijn degenen die de teugels in handen hebben en alleen maar eigen macht en rijkdom nastreven: bankiers,  generaals, koningen, de kerk en multinationals. En niet te vergeten de politici die we vaak niet eens gekozen hebben, maar die door vriendjespolitiek aan de macht komen. Je wordt klein gehouden en men wil niet dat je jouw ware kracht ontdekt. Als je die ontdekt wordt je een rebel die voor haar eigen rechten op komt. Kijk maar wat er gebeurt in de wereld. 

In de Arabische wereld ontdekken de mensen hun kracht en gaan hun angst voorbij om een vrij leven te kunnen leiden. TunesiŽ, Egypte, LybiŽ, Yemen, SyriŽ. Maar elders worden de rebellen met geweld onderdrukt, zoals in Tibet, China, Birma, Iran. Er zijn maar heel weinig plekken op de wereld waar jij jezelf mag zijn zonder concessies aan jezelf te doen. Ook in het Westen wordt getornd aan de waarheid door de bekende doofpot en het vervolgen van klokkenluiders zoals Wikileaks en de huisarts Van der Linde. Alleen maar omdat hij zich afvraagt of er belangenverstrengeling is tussen Coutinho van het RIVM en de medische industrie. Natuurvolken zoals de Aboriginals in AustraliŽ en Bosjesmannen in Afrika kennen de kracht van een mens en laten iedereen in zijn waarde. Zij erkennen dat ze een deel zijn van de aarde en dat als je de aarde vervuilt en misbruikt je jezelf vervuilt en misbruikt. Ook in de westerse wereld komt dit begrip langzaam op gang met "Occupy" en de anti-graai demonstraties in New York, Amsterdam, Berlijn en heel veel grote steden. Maar ook zij worden zwart gemaakt door de media en de machthebbers door verkeerde informatie te verstrekken en de waarheid te manipuleren.

Ook in Nederland zijn rebellen. Soms noemen we ze klokkenluiders of demonstranten. Zij gaan op de barricaden voor een beter leven of betere maatschappij. Jij kunt je eigen barricaden (wat is een barricade?) op gaan en je leven veranderen. Je kunt werkelijk gaan leven. Daar heb je wel wat lef voor nodig, maar de winst die je bereikt is enorm. Je wordt wie je altijd al geweest bent.

Er wordt beweerd dat Nelson Mandela bij zijn aantreden als president van Zuid-Afrika de schrijfster Marianne Williamson met onderstaande tekst citeerde. Maar dat blijkt niet waar te zijn al is het een tekst die hem op het lijf geschreven is, want hij was hier niet bang voor. Hij heeft die angst onder ogen gezien in de gevangenis op Robbeneiland en werd een wijs en groot mens. Angst is de oorzaak van heel veel leed en verdriet die niet nodig is en mensen klein houdt. Het is de angst waarmee je door de Illuminati en de overheden in het gareel wordt gehouden. Ga maar eens uitzoeken wat een gareel is.

Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze grootste angst is dat we onmeetbaar krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis waar we het meest bang voor zijn.
We vragen ons af: wie ben ik dat ik briljant, prachtig, talentvol, fantastisch zou zijn.
Wie ben je eigenlijk om dat niet te zijn, je bent een kind van God.
Jezelf klein voordoen dient de wereld niet.
Er is niets verlichtends aan om te krimpen opdat andere mensen
zich niet onzeker zullen voelen in je buurt.
We zijn bedoeld om te stralen zoals kinderen doen.
We zijn geboren om de glans van God te manifesteren die in ons is.
Het is niet in sommigen van ons; het zit in iedereen.
En als we ons eigen licht laten schijnen,
geven wij onbewust anderen toestemming om hetzelfde te doen.
Wanneer we bevrijd zijn van onze angst bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.

Marianne Williamson


Er zijn heel wat goede boeken die je helpen om je zelf te ontwikkelen en die inzicht geven in wat er allemaal in je hoofd om kan gaan. Voor mij staat er ťťn hoog op mijn lijst, omdat het een gemakkelijk te lezen, helder boek is dat goede informatie verschaft. Het is 'Spiegelogie' van Willem de Ridder. Ja, je leest het goed. Het gaat om spiegelen en niet om psychelen. Er bestaat ook een CD met ongeveer dezelfde informatie, waarop je Willem als verhalenverteller kunt beluisteren. Maar het is de bedoeling dat je het niet bij lezen houdt, maar je aansluit bij een fanclub en gaat ervaren wat dit inhoudt.

Ook 'Een nieuwe aarde' van Eckhart Tolle is een aanrader voor mensen die geÔnteresseerd zijn in zelfontwikkeling.

Osho heeft veel wijsheid gebracht en mensen geholpen gelukkiger te zijn. Onderstaande criteria voor de juiste weg is een van zijn vele uitspraken:
"Er is een simpele manier om er achter te komen of je op de goede weg bent. Wanneer je als gevolg van de stappen die je zet steeds leger wordt, steeds triester, steeds rustelozer, steeds meer gevuld met duisternis, dan ben je beslist verkeerd bezig. De vraag of iets heilzaam is, is de enige norm voor je leven. Lijden is het criterium voor verkeerd bezig zijn en zegen is het criterium voor de goede weg, andere criteria zijn er niet. Om hierachter te komen hoef je geen heilige geschriften te lezen en geen goeroe te raadplegen. Het enige waar je op hoeft te letten is of je leven steeds meer gezegend wordt. Of je zegen zich over steeds meer aspecten van je leven uitstrekt. Het is een kwestie van elke dag weer naar je eigen leven te kijken en je af te vragen of je treuriger wordt of blijer. Als je die vraag aan jezelf stelt is het antwoord niet moeilijk."

Osho is altijd een rebel geweest die geen kennis van anderen zo maar aannam. Hij wilde weten of het ook iets van hem is en wilde ervaren wat het is. Er zijn heel veel boeken van Osho met prachtige waarheden. Mijn favoriet is "Tantra, het allerhoogste inzicht".

Albert Einstein wist ook dat je kansen en mogelijkheden schuilen in persoonlijke groei, je te verheffen boven het grijze verleden. Te leren je problemen op te lossen in plaats van anderen als oorzaak van je ellende aan te wijzen. Eťn van zijn uitspraken was:

You can never solve a problem on the level on which it was created.

Je kunt een probleem niet oplossen op het niveau waarop het is gecreŽerd.
(met andere woorden: zoek de oorzaak erachter)