Keuzemenu Chronische Stress

 

Chronische stress is, samen met auto-immuunziekten, de belangrijkste oorzaak van een slechte gezondheid in de westerse wereld en zo langzamerhand is het een wereldwijd probleem.

Omdat het een veelomvattend onderwerp is heb ik over meerder pagina's verdeeld, zodat de informatie overzichtelijk blijft. Via onderstaande knoppen ga je naar de desbetreffende pagina. Je kunt ook steeds op de knop volgende pagina klikken om verder te gaan.

Stress is een natuurlijke reactie die al miljoenen jaren de levens van mens en dier redt bij direct fysiek gevaar. Het probleem is dat wij helemaal van onszelf en onze omgeving zijn vervreemd.
Stress verandert de werking van ons lichaam om aan de eisen te voldoen om in leven te blijven. Maar als die chronisch is plegen we roofbouw op ons lichaam en verzwakken we, zowel lichamelijk als psychisch.
Het levert een heel groot aantal klachten op die vaak niet direct gerelateerd worden aan de chronische stress.
Er zijn veel oorzaken die er voor zorgen dat stress chronisch wordt in plaats van de door de natuur bedoelde korte tijdsspanne.
Het is belangrijk de chronische stress te behandelen en te leren omgaan met situaties die momenteel stress opleveren. Daar zijn diverse technieken voor waar ik je mee kan helpen.

(vertaling)
Wees liefdevol naar jezelf nu we deze energetisch heftige tijden beleven.
Je maakt kennis met delen van je zelf waar je strijd mee leverde
en je ontpopt je tot een nieuw persoon. Iemand die je altijd al geweest bent.