Chakra healing

 

Cakra's zijn energiewielen die het contact van energie binnenin je lichaam en je omgeving verzorgen. Het is een fenomeen dat in India is ontwikkeld en inmiddels ook in het westen erkend wordt als een zeer belangrijk onderdeel van de mens. Als de chakra's niet in balans zijn zul je je niet fit en gezond voelen. Het is van groot belang de zeven belangrijkste chakra's in balans te brengen. Het testen en healen van chakra's maakt daarom vrijwel altijd deel uit van een van de eerste sessies. De globale betekenis van de zeven belangrijkste chakra's is:

7

 

Kruin chakra: Het Kruinchakra dat boven je hoofd is gelegen, heeft te maken met wijsheid en één zijn met de wereld. Wanneer dit chakra open is ben je onbevooroordeeld en ben je bewust van jezelf in de wereld.
6

 

Derde oog chakra: Het heeft te maken met inzicht en visualisatie. Wanneer dit chakra open is heb je een goede intuïtie en kun je jouw fantasie goed toepassen.
5

 

Keel chakra: Het Keelchakra heeft te maken met zelfexpressie en praten, maar ook met wat je van anderen accepteert. Wanneer deze open is heb je geen problemen met het jezelf uitdrukken. Je kunt dat ook op een creatieve manier doen.
4

 

Hart chakra: Dit chakra heeft te maken met liefde, aardig zijn en affectie. Wanneer deze open is heb je compassie en ben je vriendelijk. Je werkt aan harmonieuze relaties.
3

 

Navel chakra: of plexus solaris heeft te maken met je op de juiste manier doen gelden. Wanneer het open is voel je dat je controle hebt over wat je doet en heb je genoeg zelfwaardering.
2

 

Sacraal chakra: Het heeft te maken met gevoelens en seksualiteit. Wanneer het open is stromen je gevoelens vrijelijk en worden ze uitgedrukt zonder overdreven te zijn. Je staat open voor intimiteit, je kunt gepassioneerd en levendig zijn.
1

 

Wortel chakra: Het heeft te maken met fysiek aanwezig zijn en je thuis voelen in situaties. Als dit chakra open is, voel je je geaard, stabiel en veilig. Je bent aanwezig in het hier en nu, je neemt je plek in.