AtlasBalancing met Cranio Sacraal

 


Sinds januari 2013 heb ik een nieuwe behandelwijze aan mijn gereedschapskist toegevoegd: het in de juiste positie brengen van de atlas ten opzichte van de schedel: atlasbalancing.

In de zomermaanden van 2012 hoorde ik voor het eerst dat bij een heleboel mensen de schedel niet goed op de atlas staat, naar men zegt bij wel 98%. Van de mensen die dat hebben laten corrigeren hoorde ik heel positieve ervaringen en daarom ben ik het een en ander uit gaan zoeken. Ik vond een therapeute die de atlascorrectie op basis van een Zwitserse licentie onder de naam AtlasProfilax uitvoert en medio october 2012 heb ik me laten behandelen. De resultaten waren verrassend. Met name mijn lichaamsbeheersing, co÷rdinatie en balans zijn daarna enorm verbeterd, wat vooral merkbaar was met schaatsen. Verder voelde ik in mijn hoofd de spanning op mijn hersenvliezen veranderen. Ook een bevriende schaatser heb ik de behandeling aangeraden en ook hij ging merkbaar soepeler en beter schaatsen.

Aangezien de atlas en de occiput (achterhoofdsbeen) een gebied is waar Cranio Sacraal heel veel aandacht voor heeft, was ik van mening dat deze atlascorrectie ook met Cranio Sacraal mogelijk moet zijn. Het bleek dat een collega ook deze mening was toegedaan en hij had al een methodiek ontwikkeld die zeer effectief is gebleken. Met Cranio Sacraal wordt niet gemanipuleerd en wordt fysiek geen enkele druk uitgeoefend. De intelligentie van het lichaam zorgt, in samenspraak met de therapeut, voor een zeer nauwkeurige herpositionering van de gewrichtsvlakjes van de atlas ten opzichte van de knobbels van de occiput. Mijn persoonlijke ervaring tijdens de opleiding was dat mijn atlas nog nauwkeuriger op z'n plek is gekomen en ik nog sterker een gevoel van vrijheid en ruimte heb ervaren en nog steeds ervaar. Ook mijn collega heeft dat ervaren toen ik hem behandelde, net als anderen die eerder met AtlasProfilax behandeld waren. Tijdens de behandeling, die ik AtlasBalancing noem, wordt geen enkele druk of kracht uitgeoefend, maar wordt het zelfhelend vermogen en de intelligentie van ons lichaam aangesproken. Ik raak de nek op de juiste plek met twee vingertoppen aan en het lichaam zorgt zelf voor de benodigde actie om de atlas in een nieuwe balans te brengen. De intelligentie van ons lijf is onovertroffen.

Wat de oorzaak van de verdraaiing en de scheefstand van de atlas is weten we niet. Er wordt beweerd dat tussen de 90% en 98% van alle mensen geboren zijn met deze afwijking. Mogelijk is er een foutje geslopen in de beschrijving hiervan in het morfogenetisch veld, op basis waarvan een feutus zichzelf in de baarmoeder vormt.

Op de afbeelding is de verdraaiing voor de duidelijkheid wat overdreven weergegeven (18░). De werkelijkheid is slechts enkele graden (zie afb. hieronder). Ook de scheefstand is slechts enkele graden, links hoger dan rechts. De atlas blijft steken achter de aanhechting van een klein spiertje in de nek, dat van het achterhoofd naar het tongbeen loopt. Het heet Musculus Stylohyoid, de aanhechtingen zijn de rode puntige voorwerpen in de afbeelding bij de pijlen. Het is mogelijk dat de verdraaiing verergerd is door een val, stoot of ongeval, waardoor de problemen aanmerkelijk worden vergroot. Mogelijk is het daardoor zo moeilijk van een whiplash te herstellen.

Door de verdraaiing worden de openingen die doorgang bieden aan het ruggenmerg, de hersenvliezen, hersenvloeistof, bloedvaten en slagaders, zenuwen, lymfevaten en energiebanen kleiner. Daardoor worden onze capaciteiten beperkt, niet alleen fysiek, maar ook psychisch, emotioneel en spiritueel. De schedel staat niet recht in lijn met de wervelkolom, waardoor ons lichaam op veel niveaus aanpassingen moet doorvoeren. Op het fysieke vlak zien we verdraaiingen van de wervelkolom, vaak op meerdere plaatsen. Ook de schouders en het bekken proberen vaak door scheefstand het lichaam weer in balans te brengen. Daardoor lijkt het vaak dat een been korter is dan het andere. De podoloog probeert dat te corrigeren door een extra zooltje, maar dat verstoort de geniale correctie van het lichaam. Het is ook hier zaak om de werkelijke oorzaak op te sporen en te verhelpen.

De behandeling is heel aangenaam en ontspannend, zoals elke behandeling met Cranio Sacraal. Ik gebruik geen enkele fysieke dwang en maak heel licht met slechts twee vingers contact met de atlas. Met intentie en kennis van zaken maak ik de atlas ervan bewust dat er een betere positie bestaat, waardoor het lichaam beter in balans is. Na verloop van tijd komt de atlas in beweging en zoekt de natuurlijke, optimale positie op. Daarbij kan veel opgeslagen energetische energie vrij komen welke door de verkeerde positie tot een blokkade was gevormd. Het kan gebeuren dat in het verleden opgedane blessures, ziektes, trauma's en emoties kortstondig de revue passeren om daarna op te lossen. Dit proces van regenereren kan tot enkele maanden duren en de verschijnselen kunnen zijn: vermoeidheid, spierpijn, evenwichtsstoringen, verkoudheid en loopneus. Soms is het nodig aanvullend een of meer Cranio Sacraal behandelingen te ondergaan om het genezingsproces te stimuleren, want als je hele leven iets in de knel heeft gezeten, zal het vaak enige tijd nodig hebben om zich daarvan te herstellen.

Ik ken mensen die zeggen dat na de atlascorrectie een nieuw leven is begonnen en alle oude kwalen zijn verdwenen. Niet alleen dat ze lichamelijk beter functioneren, maar ook psychisch: veel minder onzekerheid, minder angst voor het onbekende, rustiger en meer zelfvertrouwen. Ook vrij en onafhankelijk hoor ik vaak. Zelf ervaar ik dat ook.

Atlascorrectie kan een heleboel schijnbaar niet gerelateerde klachten verhelpen, zoals:

 • scoliose
 • scheefstand van het bekken
 • hernia
 • whiplash
 • overbelaste kniegewrichten en enkels
 • nek- en schouderklachten
 • karpaaltunnelsyndroom
 • verschil in beenlengte (schijnbaar verschil)
 • hamertenen
 • chronische hoofdpijn en migraine
 • angsten en onzekerheid
 • spijsverteringsstoornissen

Heel veel klachten, zowel fysiek als emotioneel, blijken na een atlascorrectie op te lossen.

Er is vastgesteld dat als een vrouw na atlascorrectie zwanger wordt, zij een kind baart met de atlas in de juiste en optimale positie en dat ook in de volgende generaties waarschijnlijk zal blijven. De bouwtekening in het morfogenetische veld is weer gecorrigeerd.

Op YouTube staat een filmpje van een Belgische arts die werkt volgens het systeem AtlasProfilax, waarbij een heel sterke vibrator gebruikt wordt om de spanning rondom de atlas te verminderen. Hij vertelt heel mooi wat het probleem is en wat de gevolgen van een behandling zijn. http://www.youtube.com/watch?v=T5zDwxod7Ww

Een ander filmpje laat goed zien wat de scheefstand van de atlas in het lichaam betekent.
http://www.youtube.com/watch?v=-4HgR4gcPHA

Voor een AtlasBalancing zijn over het algemeen twee tot drie behandelingen nodig. Vooraf stuur ik je per e-mail een uitgebreide vragenlijst als onderdeel van de anamnese. Tijdens de eerste behandeling bespreken we eventuele vragen, onderzoek ik jouw lijf en behandel ik de atlas. Tijdens de tweede sessie bespreken we de veranderingen die je doormaakt, controleer ik de stand van je atlas en help je lichaam met het afvoeren van afvalstoffen.

Het kan gebeuren dat je lijf tijdens de eerste sessie nog niet klaar is voor het behandelen van de atlas, omdat andere knelpunten eerst behandeld moeten worden. Zo was een klant 10 jaar geleden op haar stuitje gevallen en wilde haar lichaam dat dat eerst behandeld werd. Daar zijn we de hele sessie mee aan het werk geweest. Tijdens de tweede sessie vond haar atlas zeer gemakkelijk de oorspronkelijke balans.

Als jij tot die enkelingen behoort die geen scheefstand van de atlas hebben en toch een afspraak hebt gemaakt, zal ik een ontspannende behandelingen geven na de anamnese.