Andere behandeltechnieken
op basis van Cranio Sacraal

 

Naast de standaard behandeling met CranioSacraal kent CranioSacraal nog een aantal specifieke technieken. Soms zijn die gerelateerd aan bepaalde klachten, soms aan de behandelomstandigheden. Verder ook nog informatie over de geschiedenis en de ontwikkeling van CranioSacraal. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste van deze technieken. Klik op een knop voor meer informatie hierover.

Vaak is het wenselijk om met organen of groepen cellen te communiceren en informatie uit te wisselen om een niet goed functioneren te verbeteren. Dat doe ik met Somato Emotional Release. Ik kan dan informatie uitwisselen in een soort van gesprek met individuele organen en cellen. Dit kan de ik in stilte doen, maar ook hardop in samenwerking met de klant. Het is zeer effectief omdat het onderbewustzijn bij de behandeling wordt betrokken.
Dit zijn energetische lijnen, zoals we die ook kennen van energiebanen, waar het lichaam zich op oriŽnteert. Als de lijnen zijn verschoven, gedraaid of gebroken zal het lichaam ter plaatse de vorm van die lijn volgen. Met CranioSacraal kunnen we de lijnen weer herstellen.
Chakra's zijn energiecentra in ons lichaam welke corresponderen met organen, levensfuncties en gebieden in ons lichaam. Als zij niet goed functioneren zullen we niet gezond zijn en lichamelijke klachten ervaren.
De atlas is de bovenste nekwervel waarop de schedel balanceert. Door onbekende oorzaak maakt de schedel bij heel veel mensen niet optimaal contact met de atlas. Een balancering helpt je om optimaal te functioneren, zowel fysiek als psychisch. Het is een zeer zachte behandelwijze waarbij geen enkele vorm van druk wordt uitgeoefend.
CranioSacraal in Water is eignlijk de optimale plek voor een CranioSacraal behandeling. Je drijft in water van 34į C waardoor je gewichtloos bent en de behandelaar op alle gewenste plekken contact met je kan maken. Daarbij kun je volledig ontspannen en veilig. Helaas heb ik momenteel geen bad beschikbaar waar ik Cranio Sacraal in Water kan toepassen.
Mensen die terminaal zijn hebben veel energie en moed nodig om de overstap te maken naar die andere dimensie. CranioSacraal kan daar bij helpen.
De geschiedenis van CranioSacraal beginnende met het werk van de Engelse osteopaat-arts W.G. Sutherland die begon in het begin van de 20e eeuw door te experimenteren op zijn eigen lichaam.
Er zijn 3 stromingen van CranioSacraal, elk met in detail een eigen benadering van het fysieke deel van de klant.