CranioSacraal


CranioSacraal is een natuurlijke, holistische behandelwijze en is met name gericht op het centrale zenuwstelsel en het bindweefsel. Een behandeling helpt ons lichaam te ontspannen, zodat er meer ruimte komt en alle lichaamsfuncties weer beter en soepeler kunnen verlopen. De hersenen kunnen ontspannen, het immuunsysteem wordt weer actief, de hormoonhuishouding kan weer normaal functioneren en het zelfhelend vermogen van ons lichaam kan zijn werk doen.

Ons lichaam bestaat uit 50 triljard cellen, elk met een eigen intelligentie, immuunsysteem en spijsvertering. Als je gezond en ontspannen bent werken al die 50 triljard cellen perfect met elkaar samen om alle lichaamsfuncties te verullen. De meeste cellen zijn gespecialiseerd en vervullen een zeer specifieke taak. Zij worden bestuurd door de hersenen, welke op zich uit naar schatting 1 triljard cellen bestaat. Zij vormen de kern van het centrale zenuwstelsel, wat verder is opgebouwd uit het ruggenmerg, de hersenvliezen, de schedelbeenderen en de wervelkolom bestaande uit wervels, kraakbeenschijven en bindweefsel. De hersenen en het ruggenmerg drijven binnen de hersenvliezen in het hersenvocht. Het hersenvocht wordt gefilterd uit het bloed en bevat de voor de hersencellen benodigde voedingsstoffen en het doorloopt een pulserende beweging, vergelijkbaar met eb en vloed van de zee. Bijgaande korte film geeft een idee hoe schedelbeenderen ten opzichte van elkaar bewegen. Klik hier om het filmpje te bekijken. Voor de duidelijkheid is de beweging versneld en ook de grootte van de bewegingen is uitvergroot. De beweging plant zich door je hele lijf voort, zo bewegen ook je schouders en je knieŽn. In werkelijkheid is de beweging zo klein dat alleen een geoefend therapeut het waar kan nemen.

De hersenen besturen het lichaam doormiddel van zenuwpulsen via de zenuwbanen, door middel van hormonen en neurotransmitters die via de bloedsomloop de cellen bereiken, maar ook door electrische pulsen via het bindweefsel. Als een lichaam onder druk staat door overbelasting, chronische stress, angst, boosheid, millieuvervuiling, ongezond eten, overgewicht en andere gifstoffen zullen de boodschappen van de hersenen de cellen moeilijker kunnen bereiken, waardoor deze minder goed of zelfs niet kunnen functioneren. De zenuwbanen en bloedvaten kunnen in de knel zitten, het bindweefsel raakt vervormd, spieren verkrampen, de spijsvertering raakt gestoord en de afvalstoffen kunnen niet afgevoerd worden. Dan is het lichaam in gevaar.
Etienne Peirsman, een van mijn leraren vertelde in het TV programma "Altijd jong" van RTL4 over de ruimte die je lichaam nodig heeft. De link naar het programma is: https://www.youtube.com/watch?v=cytPjVt6JSI

Met CranioSacraal maken we contact met het centrale zenuwstelsel en zorgen voor ontspanning in het lichaam. De spanning in spieren, bindweefsel, botten en organen vermindert zodat de lichaamsfuncties weer op ganbg komen. Tijdens de behandeling maken we ook contact met de organen waar spanning is opgehoopt en stellen de lichaamscellen gerust, zodat ook zij kunnen ontspannen. Vaak praat ik met cellen en organen om in samenspraak de lokale problemen op de lossen.

CranioSacraal zorgt er ook voor dat stress vermindert of zelfs verdwijnt. Stress is de grootste stoorzender in ons lichaam en veroorzaakt een totale ontwrichting van de levensfuncties, zaols spijsvertering, immuunsysteem en zelfhelend vermogen.

Na een behandeling met CranioSacraal voel je je meestal vrolijk, fris en vol levensenergie. Maar omdat je lichaam ook na de behandeling druk bezig is met herstelwerkzaamheden kun je je ook wat loom en moe vormen. Verder heeft CranioSacraal geen negatieve bijwerking.

Omdat CranioSacraal helpt de lichaamsfuncties weer te herstellen kunnen erg veel klachten met succes worden behandeld. Kijk hiervoor op de pagina Behandelbare klachten.

Als je meer informatie wenst over CranioSacraal klikt dan op de knop hieronder.

 

Vaak lijkt CranioSacraal een wonder,
maar het wonder zijn wij zelf,
omdat we met de juiste hulp
ons zelf kunnen herstellen
of zelfs genezen.